Home » Prvi yoga festival u BiH u julu: U Ajdinoviće dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijelog svijeta

Prvi yoga festival u BiH u julu: U Ajdinoviće dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijelog svijeta

Trodnevni festival “Pyramid Yoga Fest”, prvi takve vrste u BiH, bit će održan u Ajdinovićima od 26. do 28. jula ove godine. To je ujedno i prvi festival u BiH koji će zabraniti korištenje jednokratnih proizvoda od plastike.

– Bosna i Hercegovina ne prestaje privlačiti ljude iz cijeloga svijeta. Priroda, turbulentna historija, hrana, festivali i, naravno, ljudi, razlog su zbog kojeg dolaze. Od ove godine, preciznije od 26. jula imat će i razlog više za posjetu našoj zemlji. U sveopštem haosu savremenog života, raste broj ljudi koji žele živjeti zdravo u miru sa sobom i okolinom. Upravo to pruža trodnevni “Pyramid Yoga Fest”, smješten u prelijepom ambijentu sportsko –rekreativnog centra Ajdinovići- poručuju organizatori festivala.

Iako je u fokusu yoga, kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, na festivalu će biti prezentirane i druge tehnike kojima možemo poboljšati zdravlje i život: meditacija, reiki, zvučne kupke, radionice o zdravoj prehrani i slično. Posebna pažnja bit će posvećena radu s djecom. Kroz edukativne i zabavne radionice djeca će učiti o ekologiji, očuvanju prirode, zdravoj prehrani.. Umjetničke izložbe i bogat muzički program učinit će potpunim ovo trodnevno putovanje u nepregledna prostranstva naših bića.

– Muzičari, umjetnici i predavači dolaze iz cijelog svijeta. Potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regiona, a cilj je pozicionirati BiH u regionu i svijetu i i kada su ovakvi događaji u pitanju. “Pyramid Yoga Festival” u narednim godinama postat će regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi. Naš cilj je podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, privlačenje posjetitelja iz svih dijelova Evrope i svijeta, te slanje pozitivne poruke iz naše zemlje. Festival treba postati platforma društveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima. Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu neće biti korištena jednokratna plastična ambalaža- kažu iz organizacije te poručuju da se više informacija o samom događaju može pronaći na web stranici www.pyramidyogafest.org.