Home » Putnički voz usmrtio muškarca kod sarajevskog naselja Blažuj

Putnički voz usmrtio muškarca kod sarajevskog naselja Blažuj

Voz koji se jučer u popodnevnim satima kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo udario je muškarca koji je tom prilikom smrtno stradao.

Policijska uprava Ilidža je jučer oko 16:25 obavještena da je u ulici Blažuj, putnički voz udario J.Č. (rođ. 1950) koji je tom prilikom smrtno stradao.

Dolaskom na mjesto nesreće, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je putnički voz koji se kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo i kojim je u tom trenutku upravljao mašinovođa E.S., udario lice J.Č., a smrt stradalog je, na mjestu nesreće, konstatovana od strane kantonalne ljekarske ekipe.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka medicinske i saobraćajne struke.

“Nakon izvršenog uviđaja tijelo stradalog lica je, po nalogu tužioca, prevezeno na prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i svih okolnosti pod kojim se isti dogodio”, saopćenu je u izvještaju MUP-a KS.

Izvor: Klix.ba