Home » Ragbi: Selektori Mušinović i Uzunović zbog obaveza na poslu podnijeli ostavke

Ragbi: Selektori Mušinović i Uzunović zbog obaveza na poslu podnijeli ostavke

Naša ragbi reprezentacija, koja je 7. maja, pobjedom u Bugarskoj okončala takmičenje Evropskog kupa nacija Divizija 2D, za ciklus 2014.-2016. godine, ostala je bez uspješnog selektorskog dvojca, Ermin Mušinović-Kenan Uzunović, koji su podnijeli ostavke po završetku takmičenja.

Naime, Mušinović i Uzunović, zbog obaveza na poslu, nisu više u mogućnosti voditi i reprezentaciju i Ragbi klub Čelik, s kojim su u sezoni 2014./2015. bili senzacionalni pobjednici Regionalne lige te prekinuli dominaciju splitske Nade. Podsjetimo, naši su ragbijaši, sa svih osam pobjeda i ukupno 36 bodova (osvojili četiri extra boda-op.a.), bili uvjerljivo prvi u grupi s Norveškom, Bugarskom, Turskom i Finskom.

-Kolega Uzunović je rekao da više nema vremena i da ne može biti trener u reprezentaciji. Ja sam ljudima iz Saveza rekao da bi, uz uslov da mi osiguraju da na poslu ne radim u smjenama, mogao nekako ostati i bez ikakve naknade obavljati posao selektora, jer znam da je teško pronaći adekvatno rješenje.

Subašić će opet igrati i za Čelik
Subašić će opet igrati i za Čelik

Nemoguće je po povratku sa puta, kao što se često znalo do sada događati, odmah otići i raditi treću smjenu u fabrici. Radim vrlo odgovoran i težak posao, od kojeg živim- kaže Mušinović, koji dodaje da će ostati trener u Čeliku. Zenički će klub, sutra u 12 sati, na Kamberovića polju odigrati utakmicu protiv tešanjskog TRK-a, čime će i završiti ovu sezonu.

Ohrabrujuće je, kaže Mušinović, što su se u Čelik, nakon povratka reprezentativca Selmira Glavaša iz Švedske, vratili i Edin Pojskić iz Francuske te Sabahudun Subašić iz Ljubljane, koja je ove sezone osvojila Regionalnu ligu.

Redakcija