Home » Raspisana potjernica za Savom Marinkovićem, osumnjičenim za ubistvo sarajevskih policajaca

Raspisana potjernica za Savom Marinkovićem, osumnjičenim za ubistvo sarajevskih policajaca

Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni sud u Sarajevu Savi Marinkoviću, osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policijaca odredio je jednomjsečni pritvor i izdao naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice, saznaje portal “Avaza”.

Ovu informaciju potvrdila je za “Avaz” Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Osim Marinkovića, osumnjičeni je i Aleksandar Macan, koji se nedavno predao Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

On je prije predaje također bio na međunarodnoj potjernici.

Kada je u pitanju Marinković, kako je “Avaz” prošle sedmice objavio, on se nalazi u zatvoru u Njemčkoj. Uhapšen je zbog prometa narkoticima, ali bi na uvjetnu slobodu mogao biti pušten u narednih nekoliko dana.

Macanov advokat Duško Tomić izjavio je prošle sedmice da je Marinković pucao u policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su likvidirani 2018.godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

  Stravična nesreća kod Mostara: Dvije osobe poginule, više ozlijeđenih

Tomić tvrdi da je Macan krao vozio i da je nije ubica policajaca. Ovi se navodi sada provjeravaju. Bit će zanimljivo šta će, kada Njemačka izruči Marinkovića, on ispričati tužiocima.

Podsjećamo, za ubistvo policajaca sumnjiči se najmanje šest osoba. Tri osobe su direktni akteri umiješani u ovaj slučaj, a ostali su prijavljeni kako pomagači i osobe koje su ih krile.

Među osobama koja se dovodi u vezu da su kobne noći bili u krađi vozila je i Marko Trifković Žižan. On se nalazi u pritvoru, odlukom Suda BiH.