Home » Rođendanske svjećice uzrokovale smrt najmanje 13 Francuza

Rođendanske svjećice uzrokovale smrt najmanje 13 Francuza

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a šestoro je povrijeđeno u požaru koji je izbio rano jutros za vrijeme proslave rođendana u kafeu “Le Kuba Libre” u gradu Ruan, na sjeveru Francuske.

Plamen su izazvale svjećice sa rođendanske torte koje su zapalile polistirenski plafon podruma u kom je organizovana proslava, prenosi AFP. Žrtve su stradale od udisanja toksičnih gasova nastalih mješavinom plaštičnih materijala u plamenu, saopštila je policija.

Policija ogradila mjesto tragedije
Policija ogradila mjesto tragedije

Lokalni vatrogasci izvjestili su da su poginule osobe bile starosti od 18 do 25 godina. Policijski izvori su potvrdili da se nije dogodila nikakva eksplozija, kao i da su uzrok požara rođendanske svjećice. Međutim, pojedini mediji javljaju da je zapravo došlo do jake eksplozije zbog koje su mladi i stradali.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev u saopštenju navodi da je u požaru poginulo 13 osoba, šest je povrijeđeno, od kojih se jedan nalazi u kritičnom stanju i dodaje da je u gašenju požara učestvovalo 50 vatrogasaca.

Kaznev je dodao da je u toku “sudska istraga koja treba da utvrdi uzrok požara”, kao i da su vatrogasci na lice mesta bili pozvani u 00.50 po lokalnom vremenu.

Blic.rs