Home » “Rođeni” se ipak žele vratiti na satdion Pod Bijelim Brijegom

“Rođeni” se ipak žele vratiti na satdion Pod Bijelim Brijegom

Aktualni Upravni odbor FK “Velež” zatečen je navodima gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića koji je u Dnevniku TV1 izjavio kako je prethodom rukovodstvu Kluba prije nekih “šest – sedam” godina nudio povratak na Veležov prijeratni stadion Pod Bijeli Brijeg. Bešlić je naveo i to kako su ljudi iz tadašnjeg rukovodstva odbili povratak pod isti, te tražili novac za završetak tribine stadiona u Vrapčićima, stoji u saopćenju Press službe FK Velež, prenosi novinska agencija Patria.

Ovim putem gradonačelnika pozivamo da javno iznese kada je održan sastanak o kojem priča i ko je ispred Veleža istom prisustvovao, odnosno ko je odbio povratak Veleža Pod Bijeli Brijeg ukoliko su Bešlićevi navodi tačni.

Navedeno tražimo kako bi se pričama “rekla – kazala” skinula odgovornost sa nekih članova Upravnog odbora iz tog perioda koji su časno pomagali Klubu i koji su zatečeni Vašim navodima, a detektovali pojedinci koji su eventualno, legitimišući se čitavim kolektivom, odbili Vašu ponudu ukoliko je ona postojala.

Na kraju pozivamo Vas da aktuelnom Upravnom odboru ponudite povratak Veleža na naš stadion i stvorite preduslove za isto. Vjerujemo da ćete, ako ste na tako nešto bili spremni prije “šest – sedam godina”, na to biti spremni i danas, kada su navijačke tenzije u Gradu Mostaru daleko manje, stoji u saopćenju.

Patria