Home » Rožajac Alen Murić na Ilidži pokušao ubiti svog dajdžu Seada Agovića?

Rožajac Alen Murić na Ilidži pokušao ubiti svog dajdžu Seada Agovića?

Alen Murić (28) iz Rožaja uhapšen nakon što je svom daidži Seadu Agoviću (44) nožem zadao udarce u predjelu abdomena, grudnog koša i vrata. Agović, u izuzetno teškom stanju, zadržan na liječenju u KCUS-u.

Pripadnici sarajevske policije uhapsili su u petak navečer Alena Murića (28), rođenog u Rožaju, nastanjenog u Švicarkoj, zbog sumnje da je pokušao ubiti svog daidžu Seada Agovića (44).

Kako saznajemo, njih dvojica su se, u petak, nešto prije 18 sati, najprije žestoko posvađali, a zatim i potukli. Sve se odigralo u ulici Vreoca na broju 57, a Murić je tokom tuče na daidžu potegao nož, te mu zadao udarce u predjelu abdomena, grudnog koša i vrata.

Agović je tom prilikom zadobio teške i za život opasne povrede, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezen u sarajevski Klinički centar, gdje je operiran i zadržan na daljem liječenju. On je jučer bio u veoma teškom stanju, životno ugrožen i pod stalnim ljekarskim nadzorom.

  MUPKS - Nalaz pokazao da oštećenja na Centrotransovom autobusu ne potiču od upotrebe vatrenog oružja

Uviđajem na mjestu gdje se sve odigralo rukovodio je dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a obavila ga je uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Murića su istu večer, oko 19.20 pripadnici Pete policijske uprave – PS Ilijaš, pronašli i uhapsili, te je odmah predat u odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo, odakle je sinoć predat u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Nakon što ga ispita postupajući tužilac, za njega će najvjerovatnije zatražiti određivanje mjere pritvora.

Iz policije su jučer saopćili da je otvorena istraga ovog slučaja, te da je u toku prikupljanje svih relevatnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja svih okolnosti ovog krivičnog djela.

(M. M./Faktor.ba/Foto: M. Živojević)