Home » Srušio se avion EgyptAira na letu iz Pariza za Kairo?!

Srušio se avion EgyptAira na letu iz Pariza za Kairo?!

ZRAKOPLOV EgyptAira koji je poletio u srijedu navečer iz Pariza prema Kairu nestao je s radara, a posljednji je put viđen iznad Sredozemlja.

“Dobro obaviješteni izvor u EgyptAiru rekao je da je zrakoplov na letu MS804, koji je poletio iz Pariza u 23,09 prema Kairu nestao s radara”, kazala je kompanija na svom službenom Twitter profilu. U zrakoplovu, Airbusu A320, nalazi se 59 putnika i 7 članova posade. Među putnicima je bilo i troje djece. Egipatske vlasti kažu da se  vrši intenzivna potraga za zrakoplovom.

Tijek događaja pratite u nastavku:

09.40 sati – Pozivajući se na izvor iz grčke avijacije, AFP javlja kako se avion srušio u blizini otoka Karpathos u egipatskom zračnom prostoru.

09.20 sati – Egipatska vojska negirala je kako je signal odaslan s nestalog aviona unatoč suprotnim tvrdnjama EgyptAira

09.00 sati – Prema zrakoplovnoj Internet stranici FlightRadar24.com, brzina i visina na kojoj je letio zrakoplov pokazuju da je zrakoplov u trenutku nestanka bio u zraku, odnosno nije ranije prisilno prizemljen.

08.50 sati – Izvor iz grčkog ministarstva obrane naveo je da vlasti ispituju i dojavu kapetana jednog trgovačkog broda koji je izvijestio o “plamenu na nebu” nekih 130 nautičkih milja južno od otoka Karpathosa.

08.45 sati – Grčki kontrolori leta izjavili su kako su razgovarali s pilotom nestalog aviona dok je letio iznad otoka Kea. Pretpostavlja se kako je to posljednja zabilježena komunikacija, javlja Reuters.

“Pilot nije spominjao nikakve probleme”, kazao je Kosta Litzerakis, voditelji grčkog odjela za civilnu avijaciju. Listu nacionalnosti putnika objavila je tvrtka vlasnik nestalog zrakoplova, a prema toj listi EgyptAira među nestalima je najviše državljana Egipta.

Na letu se tako nalazilo 30 Egipćana, 15 Francuza, 2 Iračana, te po jedan državljanin Velike Britanije, Belgije, Kuvajta i Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira, Kanade…

Podsjetimo, zrakoplov EgyptAira koji je poletio u srijedu navečer iz Pariza prema Kairu nestao je s radara.

“Dobro obaviješteni izvor u EgyptAiru rekao je da je zrakoplov na letu MS804, koji je poletio iz Pariza u 23,09 prema Kairu nestao s radara”, kazala je kompanija na svom službenom Twitter profilu.

 

08.35 satiCNN javlja kako je u području u kojem je nestao avion zabilježen signal poziva u pomoć, no nije sigurno je li odaslan iz aviona EgyptAira.

Moguće je da je signal odaslan iz druge letjelice iznad Sredozemlja. Opširnije…

08.22 sati – Avion se vjerojatno srušio u more, naveli su dužnosnici zrakoplovne kompanije i egipatskog civilnog zrakoplovstva.

08.20 sati – Francuski premijer Manuel Valls kazao je kako su u kontaktu s egipatskim vlastima.

“Francuska je spremna pomoći ako to Egipat zatraži. Trenutno se ne može isključiti nijedna teorija”, kazao je Valls.

08.15 sati – Egipatska vojska poslala je i zrakoplove za potragu i brodove u izvidnicu u pokušaju lokaliziranja letjelice i eventualnog spašavanja preživjelih.

08.10 sati – Zrakoplov je nestao 16 km unutar egipatskog zračnog prostora, 20 minuta prije predviđenog slijetanja u kairsku zračnu luku, u 3,05 sati, kazao je agenciji dpa dužnosnik pod uvjetom anonimnosti.

08.00 sati – EgyptAir objavio je da je na listi putnika bilo 15 državljana Francuske, 30 Egipta, dvoje iz Iraka te po jedan državljanin Velike Britanije, Belgije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira, Kanade…

Index.hr