Home » Salčinović se vraća protiv svojih „Plemića“

Salčinović se vraća protiv svojih „Plemića“

Nakon odrađene suspenzije od tri utakmice, zbog crvenog kartona kojeg je zaradio protiv Olimpica u 17. kolu, iskusni veznjak Čelika Fenan Salčinović vraća se u tim sutra u derbiju 21. kola PLBiH u nogometu protiv svog bivšeg kluba, mostarskog Zrinjskog.

-Salčinović je u pripremnom periodu bio naš ponajbolji igrač, očekujemo da će i sutra, možda ne biti igrač preokreta, ali da će biti jedan od naših glavnih igrača, to sigurno- kazao je na press-konferenciji trener Elvedin Beganović.

Beganović je istakao kako se nikoga ne boje, pogotovo na svom Bilinom polju, ali:

-Kada neko preokrene rezultat poslije 2:0 u Širokom Brijegu, onda je zaista tim za respekt. Ali, mi ne želimo da bilo koga precjenjujemo niti potcjenjujemo.

Beganović najavljuje da će desni bok zauzeti Jovo Kojić, stoperi će biti Emir Jusić i Aldin Đidić, dok na lijevom boku ostaje Dženan Bureković.

-Mi vjerujemo u Burekovića, mada nije bio u najboljoj formi, ali on je naš mladi reprezentativac- kaže Beganović.

Salčinović je izrazio nadu da će ostvariti pozitivan rezultat, odnosno pobijediti, ali je izrazio veliki respekt prema bivšem klubu.

Žalostan zbog smrti bivšeg saigrača
Žalostan zbog smrti bivšeg saigrača
-Koliko pamtim PLBiH, ne sjećam se da je neko dao četiri gola Širokom na Pecari. Ne tražim alibi, ali samo upozoravam. Mi imamo određeni svoj kvalitet i ne bih ulogu favorita prepustio Zrinjskom- kazao je Salčinović, koji je istakao kako je željan igre. Dobro se, kaže, spremio i nada se da će moći izdržati svih 90 minuta.

Sabura porodici Kulačić

Salčinović je imao potrebu i da kaže nekoliko riječi o svom bivšem saigraču, rahmetli Senidu Kulačiću, koji je jučer ukopan nakon što je preminuo od posljedica ranjavanja nožem.

-Da nije ovako specifična situacija, ne bih govorio o ovome, ali to je momak koji je proveo cijelo djetinjstvo sa mnom. Ne pamtim da sam došao na trening, a da na treningu nije bilo njegovog oca.

Mogu samo njegovoj porodici poželiti sabur- kaže Salčinović, koji je u svoje i u ime saigrača izrazio saučešće porodici rahmetli Kulačića.

Redakcija