Home » Samardžiću je najteže pjevati pjesme Montena

Samardžiću je najteže pjevati pjesme Montena

Željko Samardžić često na nastupima, ali i privatnim zabavama pjeva neprolazne kompozicije svog velikog prijatelja Kemala Montena. Tako je nedavno bilo i na svadbi Kenana Mandre, najboljeg nutricioniste u regionu, koji je zaslužan što je popularni pjevač iz Mostara za kratko vrijeme smršao čak 25 kilograma.

Naravno, prvi ples novopečeni mladenci Kenan i Maida Mandra otplesali su uz pjesmu Željka Samardžića, a na kraju slavlja u hotelu „Radon Plaza“ u Sarajevu on je otpjevao i kultne pjesme „Sarajevo ljubavi moja“ i „Jedne noći u decembru“.

– Najteže mi je pjevati Kemine pjesme. On je pjevač kakav se neće roditi još vijekovima. Iza sebe je ostavio prelijepe kompozicije i one se redovno nalaze na mom repertoaru. Na zahtjev mladenaca Kenana i Maide, mojih velikih prijatelja, otpjevao sam neke od njegovih hitova. Drago mi je što sam se našao na spisku zvanica za njihovo vjenčanje – kaže Željko Samardžić koji je pohvalio mlađe kolege Šaćira Ametiji i Elvedinu Šehić koji su na svadbi bili zaduženi za dobru atmosferu.

  Koje namirnice biste trebali umjereno konzumirati zato što uzrokuju visok krvni pritisak

Željkovo izvođenje pjesme „Sarajevo ljubavi moja“ možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=w33EPg72kjI&feature=youtu.be.

Redakcija