Home » Saradnja Armina Muzaferije i Sarajevske filharmonije: Pjesma “Studen vodo” poklon za Dan nezavisnosti

Saradnja Armina Muzaferije i Sarajevske filharmonije: Pjesma “Studen vodo” poklon za Dan nezavisnosti

Za Dan nezavisnosti 1. marta Armin Muzaferija predstavit će svoj najbitniji projekat u dosadašnjoj karijeri. Naime, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom on je snimio pjesmu “Studen vodo”.

Tekst potpisuje Milena Ludajić, muziku Alen Lemešević koji je aranžman uradio zajedno sa Mišom Krpom, Jocom Savićem i Adnanom Mušanovićem. Za videozapis je bila zadužena Gotiva, kostime Janja Stjepanić, dizajn Zaffer by Glamur, a tehnička podrška bila je agencija Produkcija.

– Posebno zadovoljstvo i čast mi predstavlja što smo na projektu ugostili Sarajevsku filharmoniju. Pjesma “Studen vodo” je poklon svim stanovnicima ove hiljadugodišnje zemlje. Njen cilj je da probudi ljubav i afirmiše bogatu historiju BiH sa posebnim osvrtom na kraljevsku porodicu i kulturno historijske spomenike naše prelijepe domovine. U sam projekat uključeno je više od 50 ljudi i svako od njih je ugradio dio sebe u pjesmu “Studen vodo”. Sarajevskom filharmonijom dirigirala je odlična Samra Gulamović. Sve će to pratiti odličan spot koji smo, naravno, snimili na lokacijama važnih historijskih spomenika naše domovine – srednjovjekovnom kraljevskom gradu Bobovcu i na tvrđavi u Srebreniku. Dio smo snimili i u sarajevskom Narodnom pozorištu – kaže Armin Muzaferija.