Home » “Sarajevo ljubavi moja” sa djecom i omladinom u Pazariću

“Sarajevo ljubavi moja” sa djecom i omladinom u Pazariću

U Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, danas i jučer su u sklopu projekta „Sarajevo ljubavi moja“ održane još dvije u nizu radionice sa štićenicima ove ustanove. Osmjehe na lice štićenicima ove ustanove vratili su „Miligram“, Enes Begović, Jasmin Burek, Dunja Fazlić i Šuki Planjanin, a za sve to su zaslužni inicijatori projekta doktor Haris Mujanović i umjetnik Sulejman Memo Haljevac.

Sigurno je da će svi štićenici i uposlenici dugo pričati o ova dva fenomenalna dana u kojima su se veslili uz pjesme poznati estranih imena.

Zadovoljni su bili i gosti
Zadovoljni su bili i gosti

Popularni pjevač narodne muzike Enes Begović je naveo da je druženje s štićenicima doma Pazarić prošlo u prelijepoj atmosferi te se uzahvalio Memi na poziovu da bude dio projekta.

– Ovo je jedna lijepa ideju koju svi trebamo podržati. Osmijesi djece najbolji su poklon svima, koji su uključeni u ovaj veliki projekat o kojem priča cijela država i koji ruši sve barijere – kazao je Begović.

Jasmin Burek, koji je poznat kao osoba koja uvijek podržava humanitarne projekte i akcije, ističe da svi trebaju više voditi računa o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, ali i sličnim ustanovama u BiH.

– Nadam se da će jednog dana štićenima ovog doma svaki dan biti kao ova dva. Pokazali smo da nisu zaboravljeni, a naš primjer kao i Sulejmana Meme Haljevca koji nas je sve okupio, trebali bi slijediti i druge kolege, ali i sportisti, te nadležni koji bi posebno trebali da brinu o ovakvim ustanovama – kaže Jasmin Burek.

Podsjetimo, finale dosadašnjih radionica„Sarajevo ljubavi moja“ bit će održano 14. maja ispred Sarajevo City Centra, kada će Haljevac slikati dijelove Sarajeva za Ginisa.

Redakcija