Home » Savez logoraša u BiH – Otkriti izvršioce napada na imovinu i ličnosti porodice Pilić iz Kupresa

Savez logoraša u BiH – Otkriti izvršioce napada na imovinu i ličnosti porodice Pilić iz Kupresa

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini saopćio je kako zahtjeva od nadležnih institucija hitnu reakciju, poduzimanje konkretnih aktivnosti istražnih organa, te konkretne rezultate na otkrivanju izvršilaca kontinuiranih napada na imovinu i ličnosti porodice Pilić iz Kupresa, a od javnosti i medija traži jasnu osudu ovih i sličnih dešavanja.

U saopćenju se navodi da je Safet Pilić, doskorašnji član Nadzornog odbora Saveza logoraša u BiH, zajedno sa suprugom Vesnom i porodicom, poznat kao izrazito pozitivan član društvene zajednice, humanitarni aktivista i vijećnik u Općinskom vijeću Kupresa. Dodaje se da je nakon 2017. godine i sličnog scenarija napada, ove subote, 5. novembra, ponovo izvršen napad na imovinu i ličnosti porodice Pilić.

– Jedan od pretpostavljanih povoda za ponovljeni napad je jasno izneseni stav vijećnika Safeta Pilića i istina o oslobađanju Kupresa od strane jedinica 7. korpusa, predvođenih generalom Mehmedom Alagićem, a kao odgovor na tvrdnje predsjednika susjedne države, koji je tu prethodnih dana očigledno došao sa Savezu dobro poznatim namjerama, a na bazi njegovih ranijih izjava, oko kojih se ne slažu čak ni njegove političke kolege u Hrvatskoj – navodi se u saopćenju Saveza logoraša u BiH.

Očigledno je, dodaje se, da političari naših ‘komšijskih država’ prečesto ovamo dolaze s namjerama, izjavama i djelovanjima “koja nisu usmjerena ka dobrobiti građana, nego na uzrokovanje materijalne i duhovno štete i nemira među narodima”.