Home » Selektor Zmajeva na “čekanju” do avgusta?

Selektor Zmajeva na “čekanju” do avgusta?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 23. juna je bez selektora, nakon što se Savez “sporazumno razišao” sa Farukom Hadžibegićem.

Tri osvojena boda od mogućih 12, te sramotno izdanje i poraz od Luksemburga na Bilinom polju bili su alarm za promjene, a Hadžibegić je ostao bez posla nakon razgovora sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem.

Ko će i kada sjesti na klupu Zmajeva, pitanje je koje interesuje javnost u našoj zemlji. A odgovor, čini se, ne znaju ni u NSBiH. Kako su nam rekli ljudi bliski predsjedniku Zeljkoviću, selektor neće biti izabran do kraja mjeseca.

Selektor će, tvrdi, na dnevni red doći tek u avgustu, kada bi trebala biti zakazana i sjednica Izvršnog odbora, koji i odlučuje ko će biti izabran. To znači da će Hadžibegićev nasljednik imati mjesec da pripremi ekipu za nastavak kvalifikacija i utakmice protiv Lihtenštajna (8. septembra) i Islanda (11. septembra).

Kroz medije je posljednjih dana “prošao” veliki broj imena trenera koji su svrstani u red “kandidata”, od Vahida Halilhodžića, preko Sergeja Jakirović, Safeta Sušića, Mehmeda Baždarevića, Slavoljuba Muslina, Mladena Krstajića, Slavena Bilića do Vladimira Petkovića. No kako smo već pisali, najbliži klupi Zmajeva je Meho Kodro. Ako se u međuvremenu nešto ne promijeni…

Izvor: faktor.ba