Home » Selvedin Šatorović kandidat za predsjednika NK “Čelik”

Selvedin Šatorović kandidat za predsjednika NK “Čelik”

Čini se da situacija u i oko NK Čelik iz Zenice nikada nije bila zanimljivija i interesantnija, makar kada je u pitanju formiranje novog rukovodstva kluba, odnosno usvajanje novog Statuta po zahtjevu navijača.

Kako smo već pisali, Eldin Vrače, koji je kotirao kao najozbiljniji kandidat za predsjednika kluba nije prihvatio tu funkciju, jer je predsjednik političke partije iz Zenice, te je u memorandumu prije izbora potpisao depolitizaciju kluba.On je obećao da će svakako pomoći klubu, ali da zvanično ne želi da bude novi mandatar niti član Upravnog odbora.

Budući da nema mnogo vremena do nove sjednice Skupštine, koja je zakazana za 5. januar 2017. godine u 18:30 sati na stadionu Bilino polje, danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obavio razgovor s novim kandidatom za mandatara, kojeg predlaže NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988”.

Riječ je o Selvedinu Šatoroviću, 42-godišnjem Zeničaninu, koji već nekoliko godina s velikim uspjehom obavlja funkciju predsjednika osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH. Šatorović je prije nekoliko dana u Beogradu primio nagradu za Sindikalistu godine za Zapadni Balkan.

Ovu informaciju za SportSport.ba je potvrdio i sam Šatorović, koji je zainteresovan za funkciju mandatara Čelika.

“Istina je da su me navijači predložili za novog mandatara kluba. Jutros sam obavio i razgovor s gradonačelnikom, koji je obećao da će podržati klub onako kako je i dogovoreno. Meni je velika čast što su me navijači predložili za ovu funkciju, jer zbog navijača se i igra nogomet, međutim ja sam spreman uhvatiti se u koštac sa svim problemima pod jednim uslovom. Na sjednici Skupštine mora se izglasati usvajanje novog Statuta, ako se usvoji ja sam spreman za funkciju predsjednika, naravno ako me delegati izaberu, u suprotnom ne dolazi u obzir”, ističe Šatorović.

Svjestan je svih problema u i oko kluba, ali vjeruje da svi zajedno mogu do konačnog cilja.

“Ako se svi udružimo, onda možemo napraviti nešto, imamo veliki potencijal, te uz pomoć Gradonačelnika i Gradskog vijeća uz jake privrednike, te navijače ovaj klub može da se izvuče iz ove situacije. Ja ću ako budem izabran tražiti maksimalnu transparentnost i dostupnost svega što se dešava u klubu u narednih šest mjeseci, odnosno do kraja ove sezone”, kazao je za SportSport.ba Selvedin Šatorović.

Podsjetimo, kandidat za predsjednika Upravnog odbora je i Ševko Adilović, koji je svoju kandidaturu, u kojoj je objasnio kako izvući Čelik iz krize, predao i kandidacionoj komisiji Skupštine NK Čelik.

Sportsport.ba