Home » Džumhur u osmini finala Mastersa u Miamiju

Džumhur u osmini finala Mastersa u Miamiju

U trećem kolu naš najbolji teniser je savladao Mihaila Kukuškina sa 2:1 u setovima nakon skoro dva sata igre. Već u trećem gemu prvog seta Kazahstanac je došao do breaka, no Džumhur u šestom stiže do izjednačenja (3:3). No, već u narednom servis-gemu ponovo gubi svoj servis, što je Kukuškin znao iskoristiti i nakon 46 minuta igre dobio prvi set sa 6:4.

U drugom setu uloge su bile obrnute. Damir je igrao na visokom nivou, dok je Kukuškin griješio. Damir je osvojio prvih pet gemova i bilo je jasno da će drugi set pripasti njemu. Nakon samo 30 minuta igre Džumhur je riješio drugi set u svoju korist sa 6:1.

Na početku trećeg seta Damir pravi break, no odmah Kukuškin uzvraća i poravnava rezultat na 1:1. Odlučujući break u trećem setu desio se u petom gemu, kada Kukuškin igra na svoj servis užasno i Damir dolazi do, ispostavit će se, ključne prednosti u meču. Do kraja je naš najbolji teniser sačuvao svoje servise, napravio još jedan break i došao nakorak do pobjede (5:2). Potom je Kukuškin, kao i Nadal u prošlom kolu, zatražio pomoć ljekara. Ipak, Kazahstanac je nakon ljekarske intervencije nastavio igrati, a Džumhur je bio siguran na svom servisu i slavio sa 6:2 nakon 43 minute igre.

U međusobnim dvobojima ove dvojice tenisera sada je 1-1. U četvrtom kolu Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Miloš Raonić – Jack Sock.

klix