Home » Slađana Mandić dane provodi u izolaciji: Tek sada shvatamo koliko smo se udaljili od nekih bitnih stvari u životu

Slađana Mandić dane provodi u izolaciji: Tek sada shvatamo koliko smo se udaljili od nekih bitnih stvari u životu

Slađana Mandić, u skladu sa dinamikom posla na estradi, po prirodi je hiperaktivna osoba, tako da joj smanjeno i ograničeno kretanje za vrijeme korona virusa teško pada. Ipak, kako je i disciplinovana, savjesna i odgovorna, a kao javna ličnost treba biti primjer ostalima, od uvođenja vanrednog stanja vrijeme provodi u svom domu u krugu najbližih članova porodice, supruga i sina.

– Ovo je nova situacija za sve ljude na planeti, pa i za nas. Niko se nije mogao ovome nadati i naravno da svi trebamo slušati savjete stručnjaka i ostati u kući, kako bi ovaj nimalo bezazlen virus što prije prošao. Posebno mi je teško bilo prvih dana, ali čovjek se na sve navikne. Vrijeme provodim na najbolji mogući način. Pomalo se sprema i čisti kuća, pripremaju raznovrsna jela i, naravno, svakodnevno pjevam za svoju i dušu svojih ukućana. Tek sada shvatamo koliko smo se udaljili od nekih bitnih stvari u životu. Neka nam ovo bude škola da uživamo u ljepotama koje nam je dala priroda. U zdravlju, porodici, malim stvarima, da uživamo u životu. Uvijek sam bila izuzetno disciplinovana, tako da svaki izlazak iz kuće za mog supruga znači potpunu dezinfekciju. On mi u šali kaže da sam pažljivija i detaljnija nego što je slučaj sa većinom medicinskih ustanova u BiH, i da je samo ostalo da postavim trijažni šator ispred kuće – govori Slađana.

Atraktivna plavuša, koja je trenutno jedan od najboljih ženskih vokala na domaćoj sceni, a koja je regionalnu publiku osvojila hitovima “Osluškujem”, “Drhtala, ginula”, “Kap u moru”, dodaje da je sada vrijeme u kojem se trebamo primiriti i još više zbližiti sa svojim najdražima, a biće vremena i za dobre pjesme.

– Moje nove pjesme su spremne, ali sada nije pravo vrijeme za muziku. Slažem se da ljudima u ovim situacijama treba malo muzike i veselja, no ipak objavljivanje i promocije pjesama neka sačekaju bolja vremena. Mnogo mi nedostaju nastupi i vjerna publika sa kojom redovno komuniciram putem društvenih mreža – zaključuje Mandić.