Home » Službenici kriminalističke policije uhapsili H.H. iz Zenice zbog pronevjere u BH Telecomu

Službenici kriminalističke policije uhapsili H.H. iz Zenice zbog pronevjere u BH Telecomu

Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, poduzimajući mjere i radnje u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno rasvijetlili i zadokumentovali krivično djelo “Pronevjera u službi” iz člana 384. stav 3. Krivičnog zakona Federacije BiH, kojim je direktno oštećeno Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo za iznos od 55.896,95 KM.

Nakon provedenih istražnih i drugih radnji, službenici navedenog odsjeka su dana 01.11.2021. godine, lišili slobode lice H.H., rođeno 1984. godine, iz Zenice, i isto zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kako je utvrđeno sprovedenom istragom, osumnjičeni H.H. je kao uposlenik Dioničkog društva “BH Telecom” Sarajevo, u prethodnom periodu nezakonito prisvojio trideset četiri mobilna telefonska aparata vlasništvo navedene kompanije, te iste prodao lično ili posredstvom drugih lica na području Bosne i Hercegovine, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 55.896,95 KM, a za navedeni iznos oštetio Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo.

Nad licem lišenim slobode je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je dana 02.11.2021. godine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK