Home » SP u Kataru: Danas ćemo dobiti još tri učesnika osmine finala iz grupa C i D

SP u Kataru: Danas ćemo dobiti još tri učesnika osmine finala iz grupa C i D

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru danas će se igrati utakmice trećeg kola u grupama C i D, nakon kojih će biti poznata još tri učesnika osmine finala.

Najprije će na teren u 16 sati izaći četiri selekcije iz grupe D. Francuska je nakon dva odigrana kola osigurala prolaz u nokaut fazu, a preostale tri ekipe se bore za drugo mjesto koje vodi u osminu finala.

Sastaju se Australija – Danska i Tunis – Francuska. Francuzi imaju šest bodova, Australija ima tri, a Danska i Tunis po jedan bod.

  • Australija ide u osminu finala pobjedom nad Danskom ili remijem uz uslov da Tunis ne savlada Francusku
  • Danska ide u osminu finala pobjedom nad Australijom uz uslov da Tunis s većom razlikom od njih ne pobijedi Francusku
  • Tunis ide u osminu finala ukoliko pobijedi Francusku, te uz remi Australije i Danske ili u slučaju da ubjedljivije pobijedi Francusku nego Danska Australiju.

U terminu od 20 sati igraju se susreti grupe C Argentina – Poljska i Meksiko – Saudijska Arabija, a sve četiri ekipe su u igri za prolazak dalje. Poljska ima četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksiko jedan bod.

U ovoj grupi je sve otvoreno, a Lionel Messi u čak dva scenarija može pakovati kofere i zaključiti svoje posljednje svjetsko prvenstvo ispadanjem u grupnoj fazi takmičenja.

  • Poljska ide dalje pobjedom ili remijem s Argentinom
  • Argentina ide dalje pobjedom nad Poljskom. U slučaju remija moraju se nadati da Saudijska Arabija ne pobijedi Meksiko s velikom razlikom.
  • Saudijska Arabija ide dalje pobjedom nad Meksikom. U slučaju remija, moraju se nadati ubjedljivoj pobjedi Argentine nad Poljskom. Saudijci mogu proći i u slučaju poraza, no tada se moraju nadati ubjedljivoj pobjedi Poljske nad Argentinom.
  • Meksiko ide dalje ukoliko pobijedi Saudijsku Arabiju, a Poljska pobijedi Argentinu.

Raspored i TV prijenosi današnjih utakmica:

Grupa D (16:00 sati): Australija – Danska (BHT1), Tunis – Francuska (MYTV)

Grupa C (20:00 sati): Argentina – Poljska (BHT1), Meksiko – Saudijska Arabija (MYTV)

Izvor: klix.ba