Home » ‘Sportzdk table tennis open’ – Treće otvoreno prvenstvo Zenice u stonom tenisu

‘Sportzdk table tennis open’ – Treće otvoreno prvenstvo Zenice u stonom tenisu

Udruženje „Sport Media“ i Stonoteniski klub “Mladost” iz Zenice u subotu, 25. Juna / lipnja 2016. godine u Areni Zenica organizuju 3. „Sportzdk table tennis open“ – Otvoreno prvenstvo Zenice u stonom tenisu!

Ovom manifestacijom tradicionalno u partnerstvu sa Javnom ustanovom Zavod za bolesti ovisnosti ZDK obilježavamo 26. juni Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge. Na ovom festivalu sporta jedinstvenom ovakve vrste u Zenici, ZDK i BiH učešće će uzeti preko 120 aktivnih igrača stonog tenisa, kao i onih koji se ovim sportom bave rekreativno. Svoj dolazak potvrdili su najbolji seniori i kadeti BiH, a do srijede, 22. juna / lipnja prijave nam je dostavilo oko 80 stonotenisera – rekreativaca iz svih dijelova BiH, a po prvi put imamo učesnike iz Hrvatske i Srbije.

Tim povodom danas smo u Areni Zenica organizovali press konferenciju na kojoj su u predstojećem događaju govorili članovi Organizacionog odbora: predsjednik STK Mladost Mustafa Dizdarević, igrač STK Mladost viceprvaka BiH Edin Konjić, psiholog u Zavodu za bolesti ovisnosti ZDK Mehida Bešić, predsjednik Udruženja “Sport Media” Armin Mujkić i zamjenik glavnog i odgovornog urednika Sportzdk.ba Kenan Uzunović.

“Sportzdk.ba 365 dana u godini prati i afirmiše aktivnosti sportista i rekreativaca iz Zeničko – dobojskog kantona. Turniri u stonom tenisu i odbojci eventi su koje organizujemo zajedno sa našim partnerima i prijateljima i kojima nastojimo dati još veći doprinos u afirmaciji i razvoju sporta kod djece, omladine ali i nešto starijih generacija. Učinit ćemo sve da ovaj Sportzdk table tennis open bude na zavidnom nivou organizovan i da učesnici ponesu lijepe uspomene iz Zenice – grada sporta”, rekao je Armin Mujkić, predsjednik UG “Sport Media”, glavni i odgovorni urednik portala Sportzdk.ba.

Stonoteniski klub “Mladost” aktuelni viceprvak BiH u svojim vitrinama ima na stotine medalja i pehara, naslova prvaka BiH u pojedinačnim konkurencijama. “Od 2014. godine smo suorganizatori Sportzdk table tennis opena i nastojimo iz godine u godinu da turnir bude što kvalitetniji. Sigurno da je ova manifestacija kruna ovogodišnje takmičarske sezone. Istina, ostaje žal za propuštenom istorijskom prilikom da osvojimo naslov prvaka BiH ali Mladost iduće godine slavi svoj 20 godinu postojanja i rada i bit će to prilika da napravimo iskorak.

  RK Čelik-Junior iz Zenice jesenji prvak prve federalne lige, polusezonu okončali bez poraza

Ovaj turnir doprinosi afirmaciji stonog tenisa u Zenici i BiH”, kazao je Mustafa Dizdarević, predsjednik STK Mladost. Prema riječima Edina Konjića, reprezentativca BiH i jednog od najboljih stonotenisera u Bosni i Hercegovini, ljubitelji ovog sporta u subotu mogu učekivati spektakularne mečeve. “Svoj dolazak potvrdilo je 12 najbolje rangiranih bh. seniora. U konkurenciji kadata, izostat će dvojica odličnih igrača iz Banja Luke ali ostalih deset su vrsni i super talentovani igrači. Među njima je i naš Adin Šećibegović od kojeg mnogo očekujemo. Kada je riječ o veteranima, imamo osamdesetak prijava, to su odlični stonoteniseri iz svih krajeva BiH. Među njima je i nekolicina dama i očekujemo kvalitetne i neizvjesne mečeve. Igrat će se na devet stolova”, rekao je Edin Konjić.

Zavod za bolesti ovisnosti ZDK  povodom Međunarodnog dana borbe protiv droga provodi kampanju tokom koje će timovi Zavoda posjetiti sve općine u ZDK i vršiti podjelu promotivnih i edukativnih materijala. “Cilj ove kampanje je upoznati širu javnost sa problemom zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i svih oblika devijantnih ponašanja, a ove godine želimo posebno ukazati mladima na značaj sporta u prevenciji i tretmanu bolesti ovisnosti”, izjavila je Mehida Bešić, psiholog u Zavodu za bolesti ovisnosti Zeničko – dobojskog kantona.

Početak turnira zakazan je za subotu u 10 sati. Za najbolje su osigurane vrijedne nagrade.

Manifestaciju 3. „Sportzdk table tennis open“ – Otvoreno prvenstvo Zenice u stonom tenisu pomogli su Vlada Zeničko – dobojskog kantona / Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Grad Zenica, Javno preduzeće BH Pošta, Javna ustanova Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, ArcelorMittal Zenica, Agencija za zaštitu imovine i lica “AE Sigurnost”.

 

Redakcija