Home » Srbija gradi objekte za besplatno bavljenje sportom

Srbija gradi objekte za besplatno bavljenje sportom

Ministar omladine i sporta Srbije, poznati vaterpolista Vanja Udovičić, kako prenosi Blic, izjavio je da će uskoro biti formiran Fond za razvoj sporta koji će omogućiti izgradnju objekata za besplatno bavljenje sportom.

-U Srbiji ima 327 nezavršenih sportskih objekata, tako da će sredstva iz Fonda moći da se koriste i za završetak izgradnje. Mi smo kao Ministarstvo već pokrenuli projekat „Završi započeto“. Prošle godine smo završili dva objekta, ove godine ćemo raditi još dva- kazao je Udovičić na Kopaonik biznis forumu.

Prema njegovim riječima, Zakonom o sportu Srbije, koji je nedavno usvojen, dobijena je mogućnost da se napravi nacionalni Fond za razvoj sporta.

Posebno je naglasio da će finansiranje biti transparentno. Govoreći o tome šta bi trebalo da se gradi, Udovičić je naveo da se pokazalo da je najisplativiji sportski objekat biciklistička i pješačka staza na Adi Ciganliji, jer je koristi veliki broj ljudi.

-Mi treba da gradimo takve objekte u Srbiji- istakao je ministar Udovičić, koji je naglasio da to nije samo pitanje zdravlja nacije, već i povećanja prihoda od turizma u Srbiji.

-Sport je trenutno u Srbiji najveći turistički potencijal i turistička realnost. U ovom trenutku imamo 250.000 registrovanih sportista, ti sportisti cijele godine treniraju, ali i putuju širom Srbije, takmiče se, idu na kampove. Plan je da se da motiviše što više ljudi, da uđu u projekat i da finansiraju izgradnju sportske infrastruktre u Srbiji- poručio je Udovičić.

Redakcija