Home » Stadion NK Nemila ponovo u funkciji

Stadion NK Nemila ponovo u funkciji

Katastrofalne poplave u maju 2014. godine  oštetile su 7 nogometnih terena na području Ze do  kantona i načinile ukupnu štetu od 406.000 KM. Uz pomoć UEFE  i FIFE i Nogometnog/Fudbalskog Saveza  BIH, nogometni savez ze do kantona dobio je sredstva  od 217.000 KM za saniranje šteta. Najveće štete u poplavama pretrpio je stadion NK Nemila ,koji je za rekonstrukciju dobio sredstva u visini od 55.000 KM.Uz lično učešće mještana Nemile, članova kluba i Gradske uprave  koja je donirala  mehanizaciju i tehnička sredstva  utrošeno je oko 75.000 KM .

Danas je održana svečanost u povodu završetka radova na kojoj su uručene zahvalinice institucijama i pojedincima koji su pomogli saniranje šteta.

Čolaković: Historijski dan za klub
Čolaković: Historijski dan za klub

– Hvala svima koji su nam pomogli da stadion ponovo vratimo u funkciju našem klubu. Ovaj dan biće posebno upisan u historiji NK “Nemila” jer predstavlja praktično novo rađanje kluba koji ima tradiciju, kazao je prilikom današnje svečanosti Đemil Čolaković, predsjednik NK “Nemila”. 

 

 

nemila-stadionZahvalnice su dobili Nogometni savez BIH,Nogometni savez Ze-do kantona,Grad Zenica i Asim Begić. Završetak radova ozvaničen je i odigravanjem prijateljske utakmice  između NK Nemila i NK Čelik.

RTVZE