Home » Stefan Rakić pred duel sa GFC Sarajevo: Dupla kruna je naš krajnji cilj, ali idemo utakmicu po utakmicu

Stefan Rakić pred duel sa GFC Sarajevo: Dupla kruna je naš krajnji cilj, ali idemo utakmicu po utakmicu

Mostar Stari Grad Staklorad sutra nastavlja borbu za pehar prvaka Premijer futsal lige BiH. Mostarci u okviru polufinala doigravanja za prvaka BiH u dvorani Midhat Hujdur Hujka u 18 sati dočekuju ekipu GFC Sarajevo.

– Iskreno, svi očekuju prolaz u finale i za nas je to jedini uspjeh. Svjesni smo da neće biti lako i da je GFC Sarajevo dobra ekipa. Već smo se mučili sa njima, kada smo igrali kući i kod njih, pogotovo na gostovanju, kada smo ih jedva pobijedili. Dobro smo trenirali, u dobroj smo formi i spremni smo da ih pobijedimo. Dupla kruna je, naravno, naš krajnji cilj. Igramo završnicu prvenstva i to je najbitnije. Uvijek idem utakmicu po utakmicu. Želimo pobijediti u polufinalu i onda čekamo novog protivnika. Želimo osvojiti i Kup BiH, ali to je još daleko – kaže Milan Rakić, igrač Mostar SG.

Rakić je rođen prije 27 godina u Kruševcu u Srbiji, a u dosadašnjoj karijeri pored Mostar SG nosio je dres Ekonomca (Srbija), Murtera (Hrvatska), Informatike i Imperijal WET (Rumunija).

– U Mostaru sam bio prije dvije godine i igrao sam polusezonu. Znam sve što se tiče kluba i grada i zato sam se i vratio. Zadovoljan sam odnosom ljudi u klubu i sve su to dobri momci – govori Rakić.