Home » Stonoteniseri zeničke Mladosti upisali dva nova trijumfa te ostali na čelu tablice PLBiH

Stonoteniseri zeničke Mladosti upisali dva nova trijumfa te ostali na čelu tablice PLBiH

Stonoteniseri zeničke Mladosti upisali su dvije nove pobjede, s kojima su zadržali i čelnu poziciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine (PLBiH), ali koju, s omjerom 14-1, dijele s aktuelnim prvakom Mostarom.

Mladost je, naime, u okviru 14. i 15. kola PLBiH ugostila sarajevsku Aladžu, odnosno ekipu Hašim Spahić iz Ilijaša. Aladžu su porazili s 4:2, a ilijaški tim s 4:1. Rezultati po mečevima: Mladost – Aladža 4:2:

Edin Konjić – Admir Rizvanović 3:0, Mirza Dizdarević – Amer Muftić 3:1, Kenan Zahirović – Benjamin Zijadić 2:3, Konjić/Zahirović – Muftić/Edin Kantardžić 0:3, Konjić – Muftić 3:0 i Zahirović – Kantardžić 3:1.

Mladost – Hašim Spahić 4:1: Konjić – Mirnes Ćustović 3:0, Adin Šećibović – Hamza Kamenjaš 0:3, Zahirović – Muhamed Kamenjaš 3:0, Konjić/Zahirović – Ćustović/Kamenjaš 3:0 te Konjić -Kamenjaš 3:0.

Nakon odigranih 15. kola, Mladost je vodeća s omjerom 14-1, a isti omjer i na drugom mjestu ima Mostar, koji će u narednom kolu, koje je na programu 13. marta, ugostiti upravo Mladost.

Zeničani su prvi meč, u prvom dijelu sezone na svom terenu na svom terenu, dobili rezultatom 4:3 te osvojili titulu jesenjeg dijela sezone, ali će duel u Mostaru vjerovatno odlučiti i koja će od te dvije ekipe u Play-offu za prvaka BiH startati s prvog mjesta te imati prednost domaćeg terena. Aladža je treća na tablici s omjerom 10-5.