Home » Super Mario dobio bosansku verziju: “The Mujo” ima samo jedan cilj – stići do Neuma

Super Mario dobio bosansku verziju: “The Mujo” ima samo jedan cilj – stići do Neuma

Na društvenim mrežama nedavno se pojavila igrica “The Mujo”, nova, bosanska verzija popularne igrice “Super Mario”.

Na YouTube kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trailer “The Mujo”, igrice u kojoj glavni lik Mujo pokušava doći do cilja, samo što u ovoj verziji ne pokušava spasiti princezu već doći do Neuma.

Na prvobitnoj verziji objavljenoj u junu prošle godine na YouTube kanalu, autori su podijelili nekoliko informacija kako će izgledati ova igrica. Nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine. Također, na sebi ima bijelu potkošulju, kaiš i farmerke, a na čelu mu stoje sunčane naočale.

Mujo kreće iz Krajine ili kako su naveli autori, sa najsjevernije tačke u državi, a da bi došao do Neuma mora proći kroz neke od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini. Na putu do Neuma mora skupljati novac izražen u konvertibilnih markama. Staklene pivske flaše služe za energiju i ubrzanost, a tu su i zvrkovi bureka.

Narator igrice je misteriozni čarobnjak prekriven plaštom. Kao prvu prepreku navode policajce, a neki od njih mogu čak i letjeti uz pomoć balona. Jedna od prepreka je i mišićavi muškarac, koji je spreman da se potuče, pa ga Mujo treba izbjegavati.

Na njihovom Instagram profilu objavljeno je nekoliko sadržaja, koji govore nešto više o ovog igrici, a to je da će se na putu do Neuma pronaći i likovi koji liče na neke od naših najpopularnijih političara Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.