Home » Sutra nastavak suđenja Fuadu Kasumoviću i drugima u predmetu “Zenicatrans”

Sutra nastavak suđenja Fuadu Kasumoviću i drugima u predmetu “Zenicatrans”

Kantonalni sud u Zenici na svojoj web stranici je objavio da će u četvrtak, 7. jula, u 9 sati biti održano predraspravno ročište povodom afere Zenicatrans u kojoj su optuženi gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i drugi.

– Dana 07.07.2022. godine, sa početkom u 09,00 sati, na Kantonalnom sudu u Zenici, zakazan je glavni pretres u krivičnom predmetu broj 04 0 K 012115 22 K, protiv optuženih Kasumović Fuada i dr., zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340 stav 1. u vezi sa članom 54. i članom 55. KZ FBiH.

Suđenje u predmetu Zenicatrans je počelo 18. maja kada su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Podsjećamo, Kasumović i drugi uhapšeni su u operativnoj akciji SIPA-e početkom decembra prošle godine.

Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva, Kasumović i drugi terete se da su u predmetu Zenicatrans počinili krivična djela udruživanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, uzrokovanje stečaja, falsifikovanje službenih dokumenata i nesavjestan rad u službi.

Optužnicom su obuhvaćeni Fuad Kasumović, Vahdet Drino, Almira Baručija-Kapidžić, Amel Krivdić, Mesud Ormanović, Asmir Mašić, Edin Mehić, Zlatko Osmanović, Besim Husaković, Abdulah Kratina te Amela Đozo. Vremenski period koji obuhvata optužnica je od januara 2017. do 21. decembra 2020. godine.

Izvor: zenit.ba