Home » “Švedsko srce moje majke” od februara u bh. kinima

“Švedsko srce moje majke” od februara u bh. kinima

Bosanskohercegovačka distributerska kuća Una film potpisala je ugovor sa HEFT produkcijom i time preuzela kino distribuciju filma “Švedsko srce moje majke”, snimljenog po scenariju Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača.

Film je pretpremijerno prikazan u okviru 46. izdanja Festivala Mojkovačka filmska jesen, na kojem je osvojio dvije nagrade.

Film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, bosanskohercegovačka publika će imati priliku gledati početkom februara u kino dvoranama, za kada su planirane i ekskluzivne premijere i razgovori sa ekipom filma.

Autor scenarija za film “Švedsko srce moje majke” je  bosanskohercegovački pisac Zilhad Ključanin, koji je i autor istoimenog romana i drame, a distribucija filma će značajnim dijelom biti i omaž preminulom Ključaninu koji sigurno spada u red najvećih savremenih bosanskohercegovačkih pisaca.

Režiju za film potpisuje renomirani bosanskohercegovački reditelj Adis Bakrač, a producent filma je Almir Šahinović.

U filmu glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović i drugi – saopćeno je iz Društva za proizvodnju i distribuciju filmova Una film.

Izvor: FENA