Home » Takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi: “Sarajevo open” otvara super fight između svjetskog šampiona Almira Kapića i Luiza Camarinha iz Brazila

Takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi: “Sarajevo open” otvara super fight između svjetskog šampiona Almira Kapića i Luiza Camarinha iz Brazila

Brazilska jiu-jitsa (BJJ) je parteraška borilačka vještina koja iz dana u dan postaje jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane i ima sve više poklonika širom Bosne i Hercegovine.

BJJ je napravila revoluciju među borilačkim sportovima i neizbježna je kombinacija kod mješovitih borilačkih sportova (MMA). Namijenjena je za sve uzraste i trenira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada.

Priliku da pokaže svoje znanje u BJJ imat će nekoliko stotina učesnika na “Sarajevo openu” koji će biti održan u subotu, 12. juna, u vrhunskim uslovima koje pruža arena hotela “Hills” na Ilidži. Organizator je sarajevska BJJ Arena.

– Uradili smo sve što je u našim rukama da priuštimo izvanredne uslove za goste iz susjednih država i takmičare iz BiH. Dolazak na takmičenje, pored naše zemlje, potvrdili su borci iz Francuske, Njemačke, Austrije, Kazahstana, Egipta, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Cilj ovog takmičenja je afirmacija mladih sportskih potencijala koji žele da pokažu usvojeno znanje iz BJJ-a i praktično osjete žar borbe u skladu sa pravilima sportske jiu-jitsu discipline. Održavanje ovog takmičenja ne bi bilo moguće bez našeg pokrovitelja Općine Ilidža i sponzora hotela “Hills” i “Malak Regency”, “Gold producta” i slastičarne Silueta – kaže Almir Kapić, trener i osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu.

Ovaj odlični sportski događaj bit će otvoren super fightom sa početkom u 10 sati, a snage će odmjeriti Almir Kapić i Luiz Camarinha iz Brazila.

– Moj izazivač je iskusni brazilski borac iz Sao Paola, koji je osvajač mnogih turnira i dugogodišnji trener BJJ-a i MMA. Sigurno da će za mene ovo biti jedan od najtežih mečeva. Sponzori super fighta su ćevabdžinica Ihtijarević iz Visokog, sarajevski restoran “Reuff”, te Crveni taksi – kaže Kapić.