Home » Talentovana Sumeja Sadžak: Sretna sam što znanje stečeno u agenciji NovamaS mogu prenositi drugima

Talentovana Sumeja Sadžak: Sretna sam što znanje stečeno u agenciji NovamaS mogu prenositi drugima

Modna agencija “NovamaS” predvođena vlasnicom Almom Musliović već godinama okuplja mlade manekene i educira djecu i omladinu za fina scenska znanja.

Neki od njih su godinama dio agencije, u njoj su stasali i stekli bogato znanje i iskustvo koje danas prenose mlađim članovima. Jedna od njih je 15- godišnja Sumeja Sadžak, učenica Osnovne škole Fatima Gunić, koja je u agenciji “NovamaS” već 8 godina a sada je postala i njen instruktor.

– U modnoj agenciji nižem mnogobrojne uspjehe. Zaštitno sam lice Bh craftsa, radila sam slikanja za Benetton, kataloge za Almu Ras… Također, radila sam veliki broj revija za djecu i tinejdžere, a neke od njih su Calvin Klein, US Pollo, Tommy Hilfiger, Design by A. Nosila sam kreacije Nermine Varešanović i Emine Husedžinović, a učestvovala sam na Kid's fashion weeku i Nivea FW. Veliki uspjeh je što sam postala instruktor u agenciji “NovamaS”, a sve što sam do sada naučila od moje Alme Musliović, sada mogu prenositi drugima. Manekenstvo je nešto što volim i u čemu uživam- kaže Sumeja Sadžak.

Kako dodaje vlasnica agencije Alma Musliović, Sumeja je od dolaska već sa svojih 8 godina bila angažovana kao model. Upornost, trud, rad i redovni dolasci na probe, te odgovornost su i rezultirali time da Sumeja postane instruktor u agenciji.

– Mogu samo reći da sam prezadovoljna i sretna jer sam uspjela i ja imati i zadržati nekog pored sebe sve ove godine. Sumeja je prije svega pristojna djevojka, jako je inteligentna i vrijedna. Pored Lejle Dautbašić koja također radi sa djecom već 6 godina, vjerujem da će i Sumeja biti ustrajna pa da će jednog dana nastaviti voditi “NovamaS” agenciju- govori Musliović.