Home » Teniseri odradili prvi trening u Areni

Teniseri odradili prvi trening u Areni

Naša se teniska reprezentacija okupila danas u Zenici i odradila prvi trening u sklopu priprema za nastup u 1. kolu Evro-afričke zone Davis cupa protiv selekcije Tunisa, koji se od 4.-6. marta igra u Gradskoj areni. Naš selektor Amer Delić, u odsustvu prvog bh. reketa Damira Džumhura, koji igra turnire u SAD-u, pozvao je Tomislava Brkića, Mirzu Bašića i Nermana Fatića. Delić je prijavio i sebe, ali se nada da neće biti potrebe da igra.

Naš tim za Tunižane
Naš tim za Tunižane

-Dvorana je odlična, teren će biti spreman za petak, subotu i nedjelju. Protivnika znamo, sa njihovim brojem jedan sam čak prije nekoliko godina i ja igrao. Znam da im podloga neće prijati, odnosno da će više prijati našim momcima. Ipak, Davis Cup je čudno takmičenje, u kojem su iznenađenja uvijek moguća- kaže Delić, koji ističe kako se .nada da će rezultat biti u našu korist.

-Dat ćemo sve od sebe. Mirza igra najbolju sezonu do sada, njemu ova podloga godi, Tomi isto. Nadam se da će se vratiti i da će igrati kao početkom prošle godine. Što se Damira tiče, volio bih da je s nama, ali zbog njegove karijere je bolje da igra ove turnire. Kao što sam rekao, očekujem da ćemo odraditi posao kako treba. Publika u Zenici je uvijek bila velika što se tiče tenisa i ja se nadam da će ljudi doći da nas podrže- kaže Delić. Tunižani stižu sutra, a žrijeb parova je u četvrtak u 12 sati.

Redakcija