Home » Teniseri uvjereni u prolaz u drugo kolo

Teniseri uvjereni u prolaz u drugo kolo

Teniski savez Bosne i Hercegovine održao je danas i press-konferenciju našeg tima u povodu duela 1. kola Evro-afričke zone protiv selekcije Tunisa, koja nije na vrijeme stigla u Zenicu te se nisu ni obratili novinarima.

Direktor reprezenatcije Senad Hadžimešić kazao je kako se nada da će sve, kao i do sada, proteći u najboljem redu i da će naša selekcija ovog vikenda slaviti prolaz u drugo kolo.

-Nadam se da će reprezentacija proći bolje nego ja, kada sam prvi puta u Zenici igrao na turniru do 10 godina. Mislim da nisam osvojio nijedan gem- našalio se selektor Amer Delić, koji se odlučio Tunižanima suprostaviti Mirzu Bašića, Tomislava Brkića i Nermana Fatića.

Podloga naša šansa
Podloga naša šansa

Delić je prijavio za nastup i sebe, ali je još jednom istakao da se nada da on neće morati i igrati. Svi redom u našem taboru ističu da je, uz podršku sa tribina, prednost našeg tima i brza podloga, na koju Tunižani nisu navikli igrati.

-Ja bih rekao da su šanse 50-50 posto, ali da ćemo mi ipak slaviti- kazao je Bašić, koji bi, uz Brkića, trebao igrati u singlu. Ali, njih bi dvojica trebali igrati i zajedno u dublu, što će biti izuzetno naporno. Zato nije isključeno da će u dublu uskoriti i Fatić ili selektor Delić. Iz našeg tabora mole, jer su takva pravila Davis cupa, da publika ne koristi bliceve na svojim fotoaparatima i mobitelima, kao i da isključe mobitele tokom mečeva, kako ne bi dekoncentrirali igrače, a Savezu prouzročili probleme.

Redakcija

Tags