Home » Terzić: Za 7-8 godina može se završiti Koridor Vc

Terzić: Za 7-8 godina može se završiti Koridor Vc

Gost emisije Dan uživo N1 televizije bio je novi direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić. On je na početku istakao da se na potrebe BiH sa izgradnjom autoputeva nije stiglo daleko, ali je naglasio da je dobro da imamo i ovo do sada.

Na pitanje kada se mogu očekivati novi kilometri autoputa i na kojoj dionici, Terzić je kazao da nove dionice ne možemo očekivati brzo, odnosno ne sljedeće godine osim dijela Svilaj – Odžak jer je tamo već urađen nasip, a osnovni dio puta ide početkom naredne godine, a riječ je o 10 kilometara autoputa.

Između ostalog odgovorio je i na piranje kada se može očekivati završetak Koridora Vc.

“Dolazeći u emisiju molio sam Boga da me samo to ne pitate, a za sve ostalo sam imao odgovore. To je nešto što niko ozbiljan ne može reći u ovom momentu. Kada se počne graditi tunel Prenj, koji je najzahtjevniji objekat, za njegovu izgradnju treba pet godina. Možemo reći da se radi o nekih 7-8 godina do završetka ako svi prihvate plan koji ćemo ponuditi u sljedećih 10-15 dana. Ako se svi budu toga držali imamo šansu da do Koridora dođemo brzo”, istakao je Terzić.

Fokus.ba