Home » TK Open – U Tuzli međunarodni turnir u karateu, očekuje se više od 900 takmičara

TK Open – U Tuzli međunarodni turnir u karateu, očekuje se više od 900 takmičara

Sve je spremno za 24 TK Open, jedan od najstarijih i najprestižnijih turnira u karateu kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, koji će biti održan sutra, povodom Dana nezavisnosti biH.

Kako je rečeno tokom konferencije za medije na tom izuzetno jakom turniru učestvovat će više od 900 takmičara iz Belgije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

Nastupit će najjača imena Hrvatskog karate saveza, Beogradskog karate saveza i ostalih država, među kojima i osvajači olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja.

Osim TK Opena, ujedno će biti održan i 8. memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo na kojem će nastupiti najuspješniji seniori i boriti se za vrijedne novčane nagrade.

– TK Open i ove godine dovodi kompletnu hrvatsku karate reprezentaciju, a s ponosom ističemo da dolazi 69 takmičara beogradskog Karate saveza, te najuspješniji karatisti Belgije, Makedonije, Crne Gore i naravno BiH –  izjavio je direktor Kluba borilačkih sportova Tuzla Fikret Selman.

Navodi da što se tiče rezultata takmičara iz Kluba, ne očekuje ništa posebno, jer je u ovom trenutku najbitnije pokazati se kao dobar domaćin.

– U tome smo dosada uspijevali, što najbolje pokazuje podatak da nam se vrhunski sportisti vraćaju svake godine. Nadamo se da ćemo i ove godine opravdati njihovo povjerenje. Tuzla je prepoznatljiva po TK OPEN-u. Tuzla je bila domaćin i Mediteranskom prvenstvu u karateu. Cilj je sve te uspjehe pokušati nadmašiti, a nikako se vraćati nazad – izjavio je Selman.

Novinarima se obratila i Amina Fejzić, najuspješnija seniorka, koja se vratila nakon teške povrede šake i na Federalnom prvenstvu za kadete, juniore, U-21 i seniore, održanom proteklog vikenda u Zenici, osvojila dvije zlatne medalje. Ona je istakla da očekuje izuzetno kvalitetne mečeve sutra i da je TK Open zaista veliki međunarodni turnir