Home » Tomislav Ivković više nije trener FK Željezničar

Tomislav Ivković više nije trener FK Željezničar

Željezničar je, kako saznajemo, od Ivkovića dobio zvanični mail sa zahtjevom za raskid ugovora, a odluka dolazi nakon jučerašnje vijesti da je predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović podnio ostavku na ovoj poziciji, a klub su napustili i članovi Upravnog odbora Kerim Karavdić i Mustafa Nurko.

Sve posljednje promjene se dešavaju dok je klub trenutno u pregovorima s potencijalnim investitorom iz Amerike Eldinom Diglisićem koji je iskazao interesovanje da postane partner trofejnog kluba s Grbavice.

Ivković je na klupi Plavih bio 21 utakmicu računajući sva takmičenja i ostvario je skor od sedam pobjeda, osam neriješenih rezultata i šest poraza.

Podsjetimo, Ivković je rođen je 11. augusta 1960. godine u Zagrebu. Svoj nogometni put počeo je u zagrebačkom Dinamu s kojim je osvajio prvenstvo i kup Jugoslavije.

Potom je branio za vinkovački Dinamo te za Crvenu zvezdu s kojom je također osvojio prvenstvo bivše države. U igračkoj karijeri još je nosio dresove Tirola, Wienera, Genka, Sportinga, Estorila, Belenensesa, Salamance i Estrele. Za reprezentaciju Jugoslavije branio je 38 utakmica.

Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik Zlatku Kranjčaru u Lourinhanenseu, reprezentaciji Hrvatske i Al-Shaabu. Samostalno je počeo raditi u Međimurju, a od 2011. do 2016. godine s uspjesima bio je trener zagrebačke Lokomotive.

Nakon Lokomotive odlazi u Saudijsku Arabiju gdje je vodio Faisaly. Nakon povratka u Hrvatsku vodio je Slaven Belupo i Rudeš te je posljednji angažman imao u Interu iz Zaprešića prije dolaska na Grbavicu.

Izvor: Klix