Home » Tračak radosti u teškim vremenima: U Sarajevu održan internacionalni turnir VI VICTORIA CUP

Tračak radosti u teškim vremenima: U Sarajevu održan internacionalni turnir VI VICTORIA CUP

Šesti internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici VICTORIA CUP održan je u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin‟ na Mojmilu. U cjelodnevnom takmičenju, čiji je domaćin Klub ritmičke gimnastike „Victoria‟, uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, u najboljem svjetlu predstavile su se članice 15 klubova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Posljednju godinu, kao i ostali klubovi, KRG “Victoria” naišao je na niz izazova, od organizacije kontinuiranih treninga, preko iznalaženja načina za egzistenciju kluba, do organizacije takmičenja koja i daju smisao sportu. Ipak, organizatori ističu da su takmičarke, uprkos teškim vremenima, uspjele zadržati dobru formu i pokazati zavidne rezultate u okviru nacionalnog programa, te u A, B i B-light kategoriji.

– Jedini smo klub koji je u ovoj godini uspio organizrati takmičenje u ritmičkoj gimnastici u Sarajevu, nadamo se da neće tako i ostati. Zbog sigurnosti naših takmičarki i poštivanja obavezne distance, kao i broja prisutnih u dvorani, izostala su uobičajena druženja na parketu, ali kao što smo mogli vidjeti, djevojčice su uživale u minimumu koji im u ovom trenutku možemo pružiti. Zaista smo svi sretni što smo im priuštili tračak radosti na ovogodišnjem VICTORIA CUP-u – kaže trenerica kluba domaćina Almedina Zajko, te ističe zahvalnost na podršci sponzora i roditelja bez koje turnir ne bi mogao biti realiziran.

U ovoj sportskoj manifestaciji, uz takmičarke kluba domaćina, svoje klubove predstavile su članice KRSG „Olimpik‟, KRG „Arabesque‟, KRG „Željezničar‟ i GK „Olimp‟ iz Sarajeva, zatim KRG „Visoko‟, KRG „Pirueta‟ i „Ritam‟ iz Visokog, KRG „Čelik‟ iz Zenice, KRSG „Sloboda‟ i KRG „Tuzla‟ iz Tuzle, potom KRG „Allegro‟ iz Banje Luke, KRG „Bubamara‟ iz Istočnog Sarajeva, GK „Enigma‟ iz Podgorice te GK „Budva‟ iz Budve.

Cilj VICTORIA CUP-a je afirmacija i popularizacije ritmičke gimnastike, za što se KRG „Victoria‟ zauzima od svog osnivanja, 2013. godine, te su ovom prilikom perspektivnim članicama kluba proglašene Hena Alihodžić, Hena Ahmetspahić, Ajna Maljanović, Hened Borovac Bekaj, Ajša Džakmić, Emina Karović, Arisa Salihagić, Ajra Salihagić, Sajra Mulahmetović i Tajra Ema Mulahmetović.