Home » Tragajući za ubicama Kenina Lukača policija u Sarajevu otkrila stan prepun droge i naoružanja

Tragajući za ubicama Kenina Lukača policija u Sarajevu otkrila stan prepun droge i naoružanja

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo tragajući za ubicama Kenina Lukača otkrili su dva stana prepuna naoružanja, novca i droge, saznaje portal Klix.ba

Na području općine Novi Grad, u ulici Džemala Bijedića je jučer pretresen stan koji je povezan s izvršiocima ovog teškog krivičnog djela.
Stan koristi A.A. (1983.) iz Sarajeva, a u stanu je pronađena veća količina oružja, droge i municije.

Spisak predmeta koji su pronašli:

2 ručne bombe
1 raketni bacač
9 pušaka
2 pištolja
1.067 komada metaka raznog kalibra
2 prigušivača
525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na marihuanu
40 grama praškaste materije koja asocira na drogu kokain
370 grama praškaste materije koja asocira na heroin
1.150 grama materije koja asocira na drogu spid
3 digitalne vage
2 mašine za vakumiranje
futrola
pribor za oružje.

Vlasnik stana je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa”.

Istog dana izvršen je pretres još jednog stana u ulici Džemala Bijedića, na području općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Iz MUP-a KS navode da pored Asmira Murtovića za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim “Ubistvo” i za istim je, također, raspisana potraga.

Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva.

Kao što je već poznato, ova likvidacija je povezana s ubistvom Mehmeda Ramića na Pofalićima, koje se dogodilo prošlog mjeseca, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš uspio pobjeći policiji te se krije, vjerovatno, van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je nakon vjenčanja uzeo prezime svoje supruge.

Ogromna količina oružja je pronađena i nakon pucnjave u kojoj je ubijen Mehmed Ramić. Tada je u stanu koji koristi Amel Jašarević, jedan od svije osobe koje su pucale u Ramića, pronađeno desetine kilograma eksploziva, više puški i pištolja, ručne bombe, zolje i gomila municije, kao i droga.

Izvor: Klix