Home » Tragedija u Mostaru: Nogometaš Zrinjskog Karim Gazzetta (27) počinio samoubistvo

Tragedija u Mostaru: Nogometaš Zrinjskog Karim Gazzetta (27) počinio samoubistvo

Šokantne vijesti dolaze iz Mostara. Velika tragedija pogodila je bh. sport pošto je jutros samoubistvo počinio nogometaš Zrinjskog Karim Gazzetta (27).

Švicarski nogometaš, koji je ljetos stigao u Zrinjski, izvršio je samoubistvo, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Ovu tragičnu vijest potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić. Gazzetta je počinio samoubistvo skokom s osmog sprata zgrade u ulici Kneza Višeslava. Policijska uprava Mostar jutros je obavila uviđaj na mjestu nesreće.

Riječ je o 27-godišnjem švicarskom nogometašu koji je u julu stigao u našu zemlju iz Xamaxa i dolazak u BiH mu je prvi inostrani angažman jer je karijeru gradio isključivo u Švicarskoj.

Ove sezone Gazzetta je odigrao samo jednu utakmicu za Zrinjski u Premijer ligi, a onda se suočio s povredom koja ga je udaljila s terena do kraja polusezone.

Švicarac je u BiH stigao kao veliko pojačanje, no došao je povrijeđen pa je na prvi nastup čekao do oktobra. Trener Zrinjskog Sergej Jakirović naglašavao je da se radi o izuzetno talentovanom nogometašu, no čim se oporavio od povrede, doživio je novu i za njega je tada polusezona završena.

Više informacija o velikoj tragediji bit će poznato uskoro, a očekuje se i reakcija iz kluba koji je aktuelni prvak naše zemlje.

Gazzetta je svojevremeno važio za jednog od najvećih talenata švicarskog nogometa. Igrao je za sve omladinske reprezentacije Švicarske.

Karijeru je počeo u Servetteu, a igrao je još za Winterthur, Lausanne i Xamax.

Izvor: klix.ba