Home » Travnik: Općinski sud odredio pritvor Feraldu Gazibariću

Travnik: Općinski sud odredio pritvor Feraldu Gazibariću

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Feraldu Gazibariću iz Nove Bile kod Travnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti i nasilničko ponašanje, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.
Zanimljivo da su Gazibarića priveli službenici Federalne uprave policije (FUP), Detašman Travnik i predali Kantonalnom tužilaštvu u Travniku. Incident sa pucnjavom i nasilničkim ponašanjem odigrao se u Novoj Biloj kod Travnika i, kako doznajemo, prisustvovalo mu je desetak osoba, ali niko od prisutnih, niti oštećeni nije ništa prijavio policiji.

Tek naknadno poduzetim istražnim radnjama od strane istražitelja FUP-a, Gazibarić je priveden i poslije kriminalističke obrade predat Kantonalnom tužilaštvu Travnik koje predložilo je mjeru pritvora, nakon čega je Općinski sud Travnik donio je rješenje o pritvoru. Ferald Gazibarić zvani Ferdo od ranije je poznat policije zbog izvršenja krivičnih djela, a dovođen je u vezu i sa nekim krivičnim djelima koja nisu dokazana. Nekoliko puta je i hapšen pa puštan.