Home » Travnik: Općinski sud odredio pritvor Feraldu Gazibariću

Travnik: Općinski sud odredio pritvor Feraldu Gazibariću

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Feraldu Gazibariću iz Nove Bile kod Travnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti i nasilničko ponašanje, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.
Zanimljivo da su Gazibarića priveli službenici Federalne uprave policije (FUP), Detašman Travnik i predali Kantonalnom tužilaštvu u Travniku. Incident sa pucnjavom i nasilničkim ponašanjem odigrao se u Novoj Biloj kod Travnika i, kako doznajemo, prisustvovalo mu je desetak osoba, ali niko od prisutnih, niti oštećeni nije ništa prijavio policiji.

  U teškoj prometnoj nesreći u Vitezu poginula jedna osoba

Tek naknadno poduzetim istražnim radnjama od strane istražitelja FUP-a, Gazibarić je priveden i poslije kriminalističke obrade predat Kantonalnom tužilaštvu Travnik koje predložilo je mjeru pritvora, nakon čega je Općinski sud Travnik donio je rješenje o pritvoru. Ferald Gazibarić zvani Ferdo od ranije je poznat policije zbog izvršenja krivičnih djela, a dovođen je u vezu i sa nekim krivičnim djelima koja nisu dokazana. Nekoliko puta je i hapšen pa puštan.