Home » Tri automobila sletjela u rijeku, pronađeno jedno tijelo, za dvije osobe se još traga

Tri automobila sletjela u rijeku, pronađeno jedno tijelo, za dvije osobe se još traga

Policija i ronioci nastavljaju potragu za Milicom Kukić iz Laktaša i Milanom Inđićem iz Bijeljine koji su u dvije različite saobraćajne nesreće vozilima sletljeli u rijeku Vrbas.

Kukić je bila suvozač u automobilu Passat koji je jučee oko 16 časova sletio s puta kod mosta u Karanovcu kod Banje Luke. Za volanom Passata bio je Danilo Rakić, koji je prilikom slijetanja uspio da se iskočiti iz automobila, ali je zadobio teške povrede. Mladić je zadržan na liječenju u u UKC RS u Banjoj Luci, dok su vozilo i djevojka nestali ispod površine vode i za njima se traga, javlja Dnevni avaz.
Druga nesreća dogodila se oko 13 sati u mjestu Surjan u opštini Mrkonjić Grad. Prema izjava svjedoka Milan Inđić bio je za volanom džipa Toyota koji je juče oko 13 sati u mjestu Surjan u općini Mrkonjić Grad sletio u Vrbas sa magistralnog puta Jajce – Banja Luka. S njim u vozilu nalazili bili su Željko Ostojić i Ninoslav Sović, obojica iz Bijeljine, koji su nekako uspjeli da se spase iz vozila, dok je Inđić nestao u vodi zajedno s džipom.

U oba slučaja policija i ronioci krenuli su u pretragu rijeke. Međutim, dok su tražili Inđića i Toyotu, potpuno neočekivano u vodi su pronašli automobil Škoda i u njemu tijelo nepoznate žene. Vjeruje se da je i ona s puta sletjela u rijeku, ali vrijeme i detalji nesreće za sada nisu poznati. Škoda i tijelo su izvučeni iz rijeke, a još se utvrđuje da li je žena bila sama u automobilu.

Fokus