Home » Tuka danas nastupa na mitingu u Dusseldorfu

Tuka danas nastupa na mitingu u Dusseldorfu

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine Amel Tuka danas će nastupiti na međunarodnom atletskom mitingu u Dusseldorfu, koji se održava u sklopu IAAF svjetske dvoranske turneje.

Nakon što je u nedjelju oborio državni rekord na 400 metara u Padovi, Tuka će danas nastupiti na prvoj ovosezonskoj trci na 800 metara, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

– Ovo je prva trka na 800 metara, tako da ne očekujem neki poseban rezultat, ali ću dati sve od sebe da istrčim što bolje, kao što sam to uradio u nedelju u trci na 400 metara – rekao je Tuka.

Nakon oborenog državnog rekorda dobio je na samopouzdanju koje će mu dobro doći da se što bolje pripremi za izazove koje nosi ova sezona, a prvi će imati od 3. do 5. marta u Beogradu, na evropskom prvenstvu u dvorani.

  Damir Džumhur i Nerman Fatić zakazali prvo bh. finale ATP Challenger turnira

– Osjećam se dobro i sada ću iz trke u trku ulaziti u sve bolju formu, kako bih, naravno, na Evropskom prvenstvu u Beogradu bio u top formi – dodao je Tuka.

Pored Tuke, danas na mitingu će nastupiti još nekoliko vrhunskih trkača kao što su Adam Kszczot (Poljska), Eric Sowinski (USA), Nicholas Kipkoech (Kenija), Patrick Zwicker (LG Regio Karlsruhe), Bram Som (Holandija). Trka počinje u 19.39 sati.

FENA