Home » Turska: Nastavniku za zlostavljanje đaka 508 godina zatvora

Turska: Nastavniku za zlostavljanje đaka 508 godina zatvora

Turski nastavnik koji je radio u karitativnoj ustanovi osuđen je na više od 508 godina strogog zatvora jer je seksualno zlostavljao desetero djece, izvijestila je provladina agencija Anatolija, prenosi novinska agencija Patria.

Muharem Bujukturk (54), nastavnik priznao da je između 2012. i 2015. seksualno zlostavljao deset dječaka u dobi od 12 do 14 godina kojima je davao pojedinačne satove. Također je optužen da je pokazivao pornografske fotografije svojim žrtavama, što je negirao na sudu u Karamanu, na jugu Turske gdje je osuđen na 508 godina i 3 mjeseca zatvora.

Tužitelj je tražio kaznu od gotovo 600 godina zatvora na suđenju zatvorenom za javnost koje je počelo u srijedu ujutro i završilo krajem poslijepodneva.

Bujukturk je uhapšen 13. marta nakon nekoliko tužbi obitelji zlostavljanje djece.Afera je izazvala veliki odjek, ali i politički skandal. Čelnik opozicije optužio je ministra za porodicu i socijalnu politiku Sema Ramazanoglua da brani vjersku fondaciju za koju je radio optuženi učitelj, piše Index.

Patria