Home » TV OBN postavlja standarde: Dolazi najbolja arapska serija

TV OBN postavlja standarde: Dolazi najbolja arapska serija

Arapski svijet posljednjih godina otkriva potencijal sapunica. U tome prednjači Libanon, u kojem cvjeta produkcija sjajnih serija koje upravo dolaze pred gledatelje u Bosni i Hercegovini putem Televizije OBN.

S obzirom da se TV OBN vodi sloganom “najbolje seriju su kod nas”, te riječi se trude i opravdati. Uz poznate naslove “Amanet”, “Zakletva” i “Hrabro srce” novitet u programu ove televizije su libanonske sapunice koje odišu dušom i strašću.

Od 06. oktobra kreće emitiranje sjajne serije “Jesma” s najvećom arapskom zvijezdom Motasem Al Naharijem i bišom miss Libanona, prelijepom Valerie Abou Chacrom. Prepuna strasti, intriga i porodičnih tajni, ova serija gledatelje će prikovati uz TV ekrane. Motasem igra mladog poduzetnika Faresa koji se nakon stradanja roditelja vraća u rodni kraj nastaviti porodični ugostiteljski biznis i tamo se zaljubljuje u prelijepu Jesmu. Međutim, njihova će početna sreća početi blijediti kada Fares sazna kako je moguće da je Jesmin otac kriv za nesreću njegovih roditelja. Agonija između dvije porodice prijeti da ugrozi najveću ljubav u životima mladih ljudi.

Motasem Al Nahari je zvijezda arapskog svijeta. Ovaj sirijski glumac na privremenom je radu u Libanonu zbog poznate situacije u kojoj se nalazi njegova domovina, a sa trudnom suprugom je prebjegao u Libanon.

Valerie Abou Chacra je bivša Miss Libanona iz 2015. godine. Na izboru za Miss Svijeta ušla je u Top 5 finalistica, što je najbolji rezultat za ovu arapsku zemlju ikada. Vodila je show programe na televiziji, učestvovala je u TV showu „Ples sa zvijezdama“ i omiljena je javna ličnost.

Ova kombinacija obećava zaista kvalitetan i moderan TV spektakl koji kreće u srijedu, 06. oktobra u 20.55 sati, odmah nakon serije Amanet.