Home » Tyson Fury savladao Chisoru i odbranio titulu svjetskog prvaka

Tyson Fury savladao Chisoru i odbranio titulu svjetskog prvaka

Britanski bokser Tyson Fury (34) odbranio je titulu teškaškog prvaka svijeta prema WBC verziji savladavši večeras na stadionu Tottenhema sunarodnjaka Dereka Chisoru (38).

Neporaženi prvak je došao do svoje 33. pobjede u karijeri u kojoj ima i jedan neriješen ishod. S druge strane, Chisora je večeras upisao 13. poraz, a u karijeri ima 33 pobjede.

Spektaklu u Londonu prisustvovalo je preko 60.000 gledalaca, a Chisora je dobro ušao u meč, no Fury je brzo preuzeo kontrolu i u drugoj rundi žestoko ga je uzdrmao aperkatom, a potom mu je zadao još nekoliko jakih udaraca.

U trećoj seriji Fury je potpuno dominirao i pravo je čudo kako je Chisora ostao na nogama, dok je četvrta runda bila prilično izjednačena nakon što je Chisora prebrodio krizu.

Fury je bio bolji rival u petoj i šestoj rundi, te je jasno bilo da se Chisora ne može nadboksavati sa šampionom, iako se dobro držao.

Kralj cigana je do kraja silovitim udarcima s distance potpuno izodminirao rivala, te je meč prekinut u 10. rundi kada je Chisora potpuno klonuo i nije više bio aktivan u ringu.

Zanimljivo, bila je ovo treća borba britanskih boksera, a u sve tri je slavio Fury.

Prvi meč odradili u julu 2011. godine koji je pripao Furyju jednoglasnom sudijskom odlukom, a revanšu u novembru 2014. godine, neporaženi šampion je slavio prekidom u 10. rundi.

Izvor: Klix