Home » U Beogradu sinoć održani šesti protesti građana “Srbija protiv nasilja”

U Beogradu sinoć održani šesti protesti građana “Srbija protiv nasilja”

Sinoć su u Beogradu održani šesti po redu protesti “Srbija protiv nasilja”, na kojima su se i ovaj put okupile desetine hiljada nezadovoljnih građana.

Organizatori su pozvali građane da se na narednim protestima okupe u nikad većem broju, ukoliko njihovi zahtjevi, koje ponavljaju šestu sedmicu zaredom, ne budu ispunjeni.

Društvenim mrežama se šire snimci na kojima se odjekuju parole: “Ostavke, ostavke!”

Savo Manojlović iz pokreta “Kreni promeni” rekao je da su podijelili 2.000 zastavica, koje kako kaže simbolizuju jedinstvo.

“Tražimo da se ograničavanje rijaliti programa zakonski reguliše, a Željko Mitrović i Aleksandar Vučić mogu svoju privatnu imovinu da dogovorom usaglašavaju, a Srbija nije prćija i nije na prodaju”, rekao je Manojlović.

Građani su i ovaj put držali upaljena svjetla na svojim mobitelim, što postaje jedan od zaštitnih znakova protesta, a treba da simbolizuje paljenje svjetla u Srbiji.

Trasa jučerašnjeg protesta kretala se od Skupštine Srbije, pored Tašmajdanskog parka do Pravnog fakulteta, odakle se Beogradskom ulicom spustila do Slavije i potom Nemanjinom ulicom do Vlade Srbije, oko koje su građani napravili prsten.