Home » U Goraždu tokom ove godine zaplijenjene značajne količine droga

U Goraždu tokom ove godine zaplijenjene značajne količine droga

Pet osoba uhapšeno je u jutrošnjoj akciji pripadnika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

U stanu u ulici 43. Drinske brigade u Goraždu zaplijenjene su i određene količine droge amfetamin i marihuana. Akcija je provedena uz saglasnost postupajućeg tužioca, a na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Goražde.

Od pet privedenih osoba koje su zatečene u stanu, tri će biti puštene a protiv dvije će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

– Prilikom pretresa oduzeto je jedno PVC pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin ukupne bruto mase 15,24 grama, jedan ručno spravljen joint sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana bruto mase 1,16 grama, jedna PVC kesica suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana mase 1,40 grama, jedno PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana mase 0,61 gram – precizirao je istražitelj u Odsjeku za organizirani kriminalitet i droge MUP-a BPK Goražde Vedad Mašić.

Šef Odsjeka Edvad Ratković naglašava da su tokom ove godine na području Grada Goražda zaplijenjene značajne količine droge.

– Odsjek za organizovani kriminalitet i droge do sada je imao 73 predmeta po kojem se postupalo. Tom prilikom je zaplijenjeno 458 grama marihuane, 16 grama stabiljki marihuane, 11 sjemenki, amfetamina 1010 grama, heroina 29 grama, ekstasy tablete tri komada te 310 tableta, a slobode su lišena 33 lica – podsjetio je Ratković.

Iz kantonalnog MUP-a najavili su da će akcije na suzbijanju zloupotrebe droga na području BPK Goražde biti nastavljene i u narednom periodu.