Home » U Hrvatskoj uhvaćen državljanin Brazila koji je progutao 117 kapsula s kokainom

U Hrvatskoj uhvaćen državljanin Brazila koji je progutao 117 kapsula s kokainom

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sumnja se da je muškarac iz Brazila kako bi prokrijumčario drogu u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama kokaina.

Nakon toga je 29.oktobra avionom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Hrvatsku, točnije na prostor Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu.

  Otvoren je Advent u Zagrebu: Pogledajte kako izgledaju poznate lokacije u božićnom ruhu (FOTO)

Osumnjičenom je pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: dnevnik.hr