Home » U Italiji “pala” petočlana banda iz Bosne i Hercegovine: Italijanski mediji objavili detalje

U Italiji “pala” petočlana banda iz Bosne i Hercegovine: Italijanski mediji objavili detalje

Italijanski karabinjeri su u akciji uspjeli da uđu u trag petočlanoj bandi iz Bosne i Hercegovine čije su članove, nakon filmske potjere, uhapsili.

Naime, uz podršku karabinjera iz gradova Juliano i Burano, policija je uspjela da locira bandu koja već neko vrijeme pustoši vile u okolini Pocuolija. Među uhapšenima nalazi se i maloljetno lice od 17 godina.

Kako prenose italijanski mediji, riječ je o pripadnicima romske zajednice. Svi oni navodni žive u romskom naselju Karafijelo, ali svi imaju bh. državljanstvo.

U saopštenju policije navodi se da su noćas uhapšeni: Osmanović Adelko (33), rođen u BiH, Osmanović Luigi, (18), rođen u Napulju, Hadžović David (24) rođen u BiH, Seferović Smoki (25) i Seferović Toni (24), takođe rođeni u BiH.

Inače, karabinjeni iz mjesta Juliano sinoć su dobili dojavu o pljački te informaciju da su pljačkaši pobjegli u tamnom Fiat Doblom. Njih šestorica su upravo opljačkali kuću u Burano i policija je krenula u potjeru za njima. U jednom momentu su se u potjeru uključili i specijalci, ali nisu imali potrebe za intervencijom.

Nakon što su vidjeli da su im karabinjeri za petama, lopovi su izašli iz vozila i pokušali da pobjegnu, ali su ih ubrzo opkolili i pohapsili. U Fiatu su pronašli njihov neposredni plijen: sefove, nakit i novac. Sve je odmah vraćeno vlasnicima.

Inače, pri hapšenju osumnjičenih, koji su se opirali i pokušavali pobjeći, povrijeđen je i jedan karabinjer.

Ova banda, kako navode italijanski mediji, sumnjiči se za desetine sličnih provala u vile i kuće dobrostojećih, u regionu Kampanje.

Izvor: radiosarajevo.ba