Home » U kratkom periodu pet žrtava puta Mrkonjić Grad – Banja Luka

U kratkom periodu pet žrtava puta Mrkonjić Grad – Banja Luka

Dogodila se i peta žrtva crne serije tragičnih prometnih nesreća koje su od nedjelje zadesile putnike na relaciji Mrkonjić Grad – Banja Luka.

Mještani kažu kako je nesretni mladić kobne večeri bio u lokalnom kafiću “Zam”, a poslije toga je otišao u Mrkonjić Grad te je pri povratku kući sletio s ceste na jednom od zavoja u Starom Selu.

Jedan stanovnik u blizini mjesta tragedije kaže kako je tada bio budan te da je čuo jak udar, ali nije ni pretpostavio da je riječ o nesreći.

”To je iznimno opasna relacija s puno zavoja, malo se brže vozi. Čim padne kiša ili malo snijega, događaju se nesreće. Ne završi svaki put vozilo u Vrbasu, bilo je sudara u kojima su ljudi stradali, a auti ostali na cesti”, rekao je Boris Trninić iz ronilačkog kluba “Buk” nakon niza tragičnih nesreća na ovoj dionici ceste gdje su samo u jednom danu tri automobila sletjela s ceste u rijeku Vrbas.

Stradali su Milica Kukić (25) iz Laktaša, supružnici Mirjana (48) i Momir Radukić (53) iz Agina Sela kod Banje Luke, nastanjeni u Mariboru, te Mladen Inđić (50) iz Bijeljine.

Tijela dviju žena izvučena su iz vode, no Vrbas je odnio Momira Radukića i Mladena Inđića te su ronioci i jučer pretraživali riječno korito u potrazi za njima.

Inđić je zajedno s još dvojicom radnih kolega i sugrađana, koji su uspjeli isplivati na obalu i spasiti se, s terencem sletio u Vrbas u mjestu Surjan kod Mrkonjić Grada, a Radukić je bio suputnik u škodi koju je vozila njegova supruga Mirjana, a koja je poginula kada je auto sletio u rijeku.

Obje nesreće su se dogodile u roku od nekoliko sati u nedjelju na istom mjestu.

Nekoliko kilometara nizvodno, u Karanovcu, istog dana poginula je Milica Kukić iz Laktaša kada je passat koji je vozio njezin zaručnik sletio u rijeku.

Prethodno su bili na krsnoj slavi kod prijatelja i dali im pozivnice za vjenčanje.

Slobodna Bosna