Home » U pretresu na području Zenice pronađena opojna droga “Speed” i “Marihuana”

U pretresu na području Zenice pronađena opojna droga “Speed” i “Marihuana”

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kontinuirano provode aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

U tom kontekstu, danas, 26.05.2023. godine u 11:05 sati u ulici Avde Smajlovića, Grad Zenica, lišen je slobode D.E. (1980.) iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, na način da je u stanu, na navedenoj adresi nezakonito držao materije koje asociraju na opojnu drogu, radi daljnje prodaje krajnjim konzumentima.

Izvršenim pretresom stambenih i pomoćnih prostorija koje isti koristi, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela i to:

– dvadeset pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 320 grama;

– tri pakovanja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 80 grama;

– jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog lica, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK