Home » U RK “Čelik Junior” trijumfom protiv gradskog rivala “Čelika” žele proslaviti historijski plasman u Premijer liguBiH

U RK “Čelik Junior” trijumfom protiv gradskog rivala “Čelika” žele proslaviti historijski plasman u Premijer liguBiH

Zenički gradski derbi u okviru 19. kola Prve rukometne lige Federacije Bosne i Hercegovine, u kojem se sutra sastaju lider i nominalni domaćin Čelik Junior i Čelik (Gradska arena “Husejin Smajlović”, 17.30 sati), odlučit će o konačnom prvaku te novom premijerligašu.

Čelik Junior ima skor 17-0 i jedini je do sada neporaženi tim ove sezone, dok je Čelik jedini poraz, rezultatom 27:28, doživio u prvom dijelu sezone upravo od svog gradskog rivala. Zbog zauzetosti zeničkih dvorana, ta je utakmica igrana u Kaknju.

U redovima Čelika Junior vlada veliki optimizam da će gradskog rivala pobijediti i drugi put ove sezone te već sutra proslaviti i prvi plasman u Premijer ligu (PL) BiH.

-Slažem se da je ovo za nas utakmica godine. Što se tiče naše ekipe, mi smo maksimalno spremni, motivisani…Dobro smo radili cijelo ovo vrijeme i dobro smo prostudirali ekipu našeg gradskog rivala.

Mišljenja smo, čak smo i ubijeđeni, da imamo kvalitetniju ekipu – da imamo pojedinačni kvalitet, a tako i kolektivni kvalitet. Nijednog trenutka ne sumnjam da bi sutra nešto moglo da krene drugačije. Mislim da je sve u našu korist – kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Junior Vladimir Zeljko, koji je istakao da se “sutra može desiti samo neko čudo” pa da ne pobijede.

Svi su igrači zdravi i spremni za ovu utakmicu, u koju ulaze s najboljim mogućim sastavom te im je to još jedan adut da će sutra pobijediti i ući u PLBiH.

-Sutrašnja utakmica je, definitivno, u kojoj će jedan od Čelika ući u PLBiH. Ja vjerujem da će to biti Čelik Junior. Ja imam tu sreću i priliku da ću po drugi put biti čovjek ekipe koja je ušla u PLBiH, tako da to za mene ima posebnu važnost i značaj. Ponovo, kažem, vjerujem da ćemo mi sutra biti bolji i ući u PLBiH- istakao je Zeljko, koji je 2009. godine u PLBiH upravo uveo ekipu gradskog rivala Čelika

U pobjedu i plasman u PLBiH uvjereni su i kapiten ekipe Muhamed Ajanović te golman Džan Čeljo.

-Raspoloženje u klubu je fenomenalno. Ja bih ovdje, ipak, bio kratak, a na terenu konkretan. Jednostavno, mi smo mentalno i fizički spremni i sutra ne vidim nikakav drugi ishod osim naše pobjede i plasmana u PLBiH- dodao je Ajanović.

Čeljo je pozvao sve navijače i simpatizere kluba da dođu te da ih podrže, a oni obećavaju da će “ostaviti posljednji atom snage na terenu”.

– Dat ćemo sve od sebe da pokažemo da zaslužujemo PLBiH, da smo zasluženo na prvoj poziciji i da zasluženo imamo 17 pobjeda te da koračamo prema PLBiH- kazao je Čeljo.

Direktor tog kluba Dženan Dedić i predsjednik Adnan Šabani istakli su kako su već od starta sezone najavili kako “napadaju plasman u PLBiH” te da su uspjeli skupiti dobru klupsku upravu te već sada, “na barem 70 posto”, pripremili budžet i ekipu na terenu za narednu, premijerligašku sezonu te da su uvjereni kako neće biti “samo prolaznici”.

-Što se nas tiče, ovo je i utakmica decenije. Mi smo, kada smo prije 10 godina krenuli da igramo sa seniorskim pogonom, kazali da je ovo cilj i nadam se da ćemo sutra zajedno i proći kroz cilj- kazao je direktor Dedić.

Predsjednik Šabani istakao je kako će plasmanom u PLBiH morati osigurati veći budžet, ali je izrazio nadu da će imati veću podršku privatnih preduzeća i vlasti sa svih nivoa.

Sutra u okviru 19. kola još igraju: Rudar Banovići – Krajina Cazin (20.00 sati), Jajce – Žepče (17.00) i Sana 7 Sanski Most – Donji Vakuf (20.00), dok će posljednji susret ovog kola u nedjelju, 16. aprila, igrati Kiseljak i Bosna Tešanj (15.00). Slobodna u ovom kolu je Nova Bila.

TABELA: Čelik Junior 34, Čelik 30 (-1), Žepče (-1) i Rudar (-1) po 22, Bosna (-1) 19, Jajce 16, Kiseljak 14, Nova Bila 8, Krajina (-1) 7, Sana 7 (-1) 6 i Donji vakuf (-1) 2 boda.